Lochem

Lochem

Plaats in Nederland

Lochem is gelegen in de provincie Gelderland en is populair bij toeristen en vakantiegangers. Dit stadje speelt dan ook een belangrijke rol op het vlak van toerisme in deze streek. Dit komt door het leuke en authentieke centrum maar ook de rivier de Berkel speelt een rol bij vooral het watertoerisme.
Voor fervente wandelliefhebbers zal Lochem ook een bekende klank hebben want de bekendste wandelroute het Pieterpad doet deze plaats aan.
Lochem heeft van sinds medio de dertiende eeuw stadrechten en ook zijl er een aantal rijksmonumenten te vinden. De belangrijkste zijn het prachtige oude stadhuis, kasteel de Heest en kasteel de Boekhorst.
Ook in andere plaatsen in de gemeente Lochem zijn er prachtige monumentale panden te vinden. Ook heeft deze kleinschalige stad een knus en gezellig centrum en zijn er prachtige natuurgebieden direct aan de rand van Lochem te vinden. Een vakantie doorbrengen in deze streek is dan ook een garantie van een leuke tijd. Als u een vakantiehuis wilt huren in deze regio van de provincie Gelderland dan is het raadzaam om eens op deze website te kijken voor het actuele vakantiehuizen aanbod.


Toerisme

Ook rondom Lochem is er voldoende te beleven als u hier uw spaarzame vrije tijd eens wilt doorbrengen. De regio is bosrijk en er zijn dan ook leuke wandelroutes te vinden. Maar neem ook uw fiets mee naar uw vakantiehuisje in Lochem, want fietsen is hier een erg leuke bezigheid. Vooral in de zomermaanden is het heerlijk om in deze prachtige omgeving rond te fietsen en leuke plaatsjes als Bronckhorst of Gorssel aan te doen. Of breng eens een bezoekje aan de hanzenstad Zutphen, maar ook een grotere stad als Deventer is goed te combineren tijdens uw verblijf in dit deel van Gelderland. Ook is het Nationaal Park de Veluwe prima bereikbaar vanuit Lochem. Dit alles staat garant voor een diverse vakantie al dan niet in één van de vakantieparken in de omgeving.

Plaatsnaam

Lochem

Aantal inwoners

circa 14.200