Nijkerk

Nijkerk

Plaats in Nederland

Nijkerk is een stad in de gemeente Gelderland welke een inwoneraantal heeft van een kleine dertigduizend. Maar tevens is het een gemeente en vallen hier nog een aantal dorpen en woonkernen onder zoals onder andere Hoevelaken en Driedorp.
Door haar ligging niet te ver van de Veluwe is dit een populair gebied om de vakantie door te brengen. De stad dorp heeft alle faciliteiten te bieden die je als toerist nodig hebt. Bovendien is het gelegen op een centrale plek en vanuit alle provincies van Nederland goed bereikbaar.
Het compacte centrum van Nijkerk doet gezellig aan, dit mede door de gracht die door het centrum stroomt. Een bezoekje brengen aan de stadskern is dan ook aan te raden.
Als je vakantiehuisje wilt huren rondom Nijkerk dan zijn hiervoor uiteraard mogelijkheden.


Toerisme

Met de Veluwe op geringe afstand is Nijkerk natuurlijk een uitstekende locatie om te verblijven tijdens een paar daagjes ertussenuit. Je faciliteiten van de stad en tegelijkertijd de rust, ruimte en natuur van het achterland.
Als je een vakantiewoning huurt in Nijkerk dan kun je natuurlijk niet anders dan een bezoekje afleggen aan Nationaal Park de Hooge Veluwe. Met de gratis witte fietsen fiets je Nederlands mooiste natuurpark op je gemak door.
Wil je tijdens je verblijf eens een leuke stad bezoeken dan is Nijmegen een goede keuze. In de zomermaanden is het uitstekend toeven aan de Waalkade!
In de omgeving van Nijkerk zijn er ook leuke dieren- en pretparken te vinden. Dus ook met kinderen is deze regio in Gelderland een goede keuze.

Plaatsnaam

Nijkerk

Aantal inwoners

circa 28.100