Nunspeet

Plaats in Nederland

Nunspeet is een gemeente in de provincie Gelderland, maar Nunspeet is tevens ook het grootste dorp en fungeert mede daarom als naamgever voor deze gemeente.
Het bekendste bouwwerk van deze plaats is de dorpskerk. Deze plaats en ook de rest van deze gemeente hebben nog meerdere interessante gebouwen welke met name  voor toeristen met een voorliefde voor architectuur het bekijken meer dan waard zijn.
Nunspeet is een prima plek om een vakantiehuis te huren, u bevindt zich immers in een erg diverse regio.


Toerisme

De provincie Gelderland is een populaire vakantieregio bij ons Nederlanders en dit is natuurlijk niet voor niets. Vooral de natuur spreekt erg aan en trekt veel toeristen naar deze streek.
Het bekendste toeristische uithangbord voor Nunspeet en omgeving is het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Vele tienduizenden vakantiegangers en dagjesmensen doe dit schitterende natuurpark dan ook aan. Als u een vakantiewoning huurt in Nunspeet dan heeft u een prima uitvalsbasis om dit prachtige park aan te doen. U kunt hier heerlijk fietsen en wandelen, maar uniek voor dit natuurpark is dat u ook een vleugje kunst en cultuur mee kunt pakken.
Als u graag de drukte opzoekt tijdens uw vakantie in Gelderland dan zijn steden als Nijmegen en Arnhem twee prima opties. Stedelijke cultuur, prachtige gebouwen, gezellige winkelen of lekker een hapje eten. Beide steden kunnen u het nodige vertier bieden.
We kunnen dan ook tot de slotconclusie komen dat de regio rondom Nunspeet een prima plek is om een vakantiehuisje te huren. Bovendien is ook het kopen van een 2de woning in de provincie Gelderland erg populair.

Plaatsnaam

Nunspeet

Aantal inwoners

circa 26.700