Putten

Putten

Plaats in Nederland

De plaats Putten ligt in de provincie Gelderland en heeft een prima ligging voor mensen die op vakantie willen gaan in een natuurgebied. De Veluwe ligt namelijk om de hoek en nodigt vooral de actieve vakantieganger uit voor het lopen van wandelroutes of natuurlijk het maken van een fietstocht.
Putten herbergt zelf ook enkele fraaie gebouwen welke met name de architectuurliefhebber zal kunnen bekoren. Ook is er een wekelijkse markt waar in de zomer veel toeristen op af komen.
Maar als u een waterrecreant bent zult u ook prima in deze regio uit de voeten kunnen. Want Putten heeft zijn eigen jachthaven welke vooral in de zomer frequent wordt aangedaan door watersporters. Ook populair is het meer het Nuldernauw, hier is ook een kunstmatig strand te vinden welke in de zomermaanden erg populair is bij de zonaanbidders. Het aanbod van vakantiehuizen in de regio rondom Putten is dan ook best groot en er zijn dan ook veel vakantiegangers die gaan voor het doorbrengen van een vakantie in dit deel van de provincie Gelderland.


Toerisme

De recreanten die dit deel van de regio aandoen komen hoofdzakelijk voor de diverse natuurparken en hebben doorgaans dan ook een sportieve inslag. Verwonderlijk is dit niet want de omgeving rondom Putten is dan ook echt wel de moeite waard. Maar er is in de omgeving wel meer te beleven, wist u dan Flevoland om de hoek ligt, dit wordt ook wel de waterprovincie van Nederland genoemd.
Als u een dagje stedelijke cultuur wilt opsnuiven dan is het goed te weten dat Amsterdam goed bereikbaar is vanuit dit deel van Gelderland. Hier gaan geschiedenis, cultuur en winkelen hand in hand. U kunt uw vakantiehuis in de regio van Putten dan ook goed gebruiken als uitvalsbasis voor het maken van diverse leuke dagtrips.

Plaatsnaam

Putten

Aantal inwoners

circa 24.100