Spijk

Spijk

Plaats in Nederland

Spijk is een klein doch gezellig dorpje in de provincie Gelderland. Het is gelegen in de nabijheid van de rivier de Rijn. Zoek je een vakantieadres in het oosten van Nederland dan is Spijk een prima locatie om een huisje te huren.
Het voordeel van dit rustig gelegen dorp is dat er een gevoel heerst van niets moet en alles mag. Dat is natuurlijk een belangrijke voorwaarde voor rustzoekers!
Huur je een vakantiewoning in Spijk dan is het wel belangrijk te weten dat er in het dorp geen faciliteiten zoals een supermarkt te vinden zijn. Je hebt dan ook een vervoersmiddel nodig om de boodschappen in één van de omliggende plaatsen te doen.
Maar dit heeft natuurlijk ook wel zijn charme en bovendien verken je op deze manier op natuurlijke wijze de directe omgeving.


Toerisme

Het dorp spijk ligt als het ware ingeklemd tussen de Rijn en buurland Duitsland. De omgeving bestaat uit weidenlandschappen. Ook zijn er fraaie wandelroutes te vinden. Het Pieterpad is hier te volgen en ook het Noarberpad is populair bij wandelaars.
De omgeving rondom Spijk wordt ook wel het ‘t Gelders Eiland genoemd. Recreatieplas de Blijland is ook dichtbij gelegen en in de zomermaanden een populaire plek om te verblijven.
In Spijk zijn enkele vakantiehuizen te vinden die u van de particuliere eigenaar kunt huren. Voor kinderen is de Burgers Zoo een uitstapje wat ze niet snel zullen vergeten en voor een dagje winkelen is Nijmegen een goede suggestie.
Breng de vakantie eens door in het charmante dorpje Spijk en ervaar de schoonheid van dit deel van Gelderland!

Plaatsnaam

Spijk

Aantal inwoners

circa 575