Vierhouten

Vierhouten

Plaats in Nederland

Vierhouten is een dorp in het noorden van de provincie Gelderland. Het is gelegen op de Veluwe en daardoor erg in trek bij recreanten die hier al wandelend of fietsend een dagje genieten of zelfs de vakantie doorbrengen.
Ook zijn er mogelijkheden om een tweede huis in Vierhouten aan te schaffen. En hoewel de Gelderse plaats feitelijk maar summiere faciliteiten te bieden heeft is het toch een goede plek om te verblijven. Mensen die een druk bestaan hebben en op gezette tijden graag eens willen ontspannen en genieten van het diverse buitenleven doen er goed aan een recreatiehuis in Vierhouten te betrekken. Hetzij als vakantieadres dan wel als zijnde 2de woning. De aanwezigheid van de flora en fauna in dit deel van Gelderland zal u al snel in een ontspannen stemming doen komen.


Toerisme

De bosrijke omgeving in Vierhouten nodigen uit om te voet of per fiets verkend te worden. Ook de heidevelden die in dit deel van Nederland zo veelvuldig voorkomen zijn schitterend. Vooral in de bloeiperiode is het genietend als u al wandelend over deze natuurlijke paarse velden trekt.
Als u tijdens de vakantie in het Gelderse Vierhouten de natuur eens af wilt wisselen met wat cultuur, etc. dan is Arnhem een leuke stad om aan te doen. Maar ook het karaktervolle Deventer is een bezoekje waard. Dit deel van Nederland is goed bereikbaar en heeft diverse voorzieningen die het voor toeristen interessant maken hier te verblijven.
Bezoek Vierhouten ook eens en ervaar aan den lijve wat een vakantie hier zo leuk maakt.

Plaatsnaam

Vierhouten

Aantal inwoners

circa 800