Winterswijk

Winterswijk

Plaats in Nederland

Dit relatief grote dorp wat betreft inwoneraantal ligt in de provincie Gelderland, de regio Achterhoek om wat specifieker te zijn. Winterswijk ligt niet te ver van de Duitse grens en in de zomer zijn er dan ook veel toeristen uit Duitsland te vinden die hun vakantie in dit deel van Nederland doorbrengen. Voor een vakantie met het hele gezin is vakantiepark%20De%20Twee%20Bruggen">vakantiepark De Twee Bruggen een aanrader!
De regio trekt verder natuurlijk ook veel Nederlanders die in de buurt van Winterswijk een vakantiehuis huren. Het is dan ook een prima uitvalsbasis van recreanten.
Dit dorp heeft bovendien een leuk centrum met een winkelstraat, tijdens uw vakantie kunt u hier alles vinden wat u nodig hebt. Ook zijn er enkele oude gebouwen welke u kunt bezichtigen.


Toerisme

Gelderland is een populaire vakantieprovincie en de regio rondom Winterswijk is hier geen uitzondering op. Er zijn dan ook meerdere vakantieparken te vinden, sommige zijn met name geschikt als u een gezinsvakantie in het oosten van Nederland wilt doorbrengen.
Voor mensen die tijdens de vakantie graag ook een dagje naar de grote stad gaan, zijn Enschede en Arnhem prima opties. Beide steden hebben een gezellig centrum, waar met name voor mensen die van winkelen houden voldoende vertier is. Maar ook de horecapleinen waar u een drankje kunt drinken of een hapje kunt eten zijn in deze beide plaatsen goed voor elkaar.
Als u een sportieve vakantie wilt doorbrengen in de regio Winterswijk dan is het goed te weten dat er voldoende mogelijkheden zijn om tot voldoende beweging te komen. Het is een bosrijk gebied en fietsen en wandelen is dan ook een erg leuke bezigheid.  Neem de tweewieler dan ook mee als u besluit een vakantiewoning te huren in de Achterhoek.

Plaatsnaam

Winterswijk

Aantal inwoners

circa 23.700