Zutphen

Zutphen

Plaats in Nederland

Zutphen is een Hanzestad in de provincie Gelderland en heeft veel geschiedenis. De stad is ook al meer dan zeventien eeuwen oud. Het oude centrum van de stad is prachtig en doet door de vele oude gebouwen denken aan vroegere tijden. Architectuurliefhebbers zijn hier in ieder geval prima op zijn plaats. Winkelen is dan ook erg gezellig in deze zogenoemde “torenstad” maar ook als u lekker een dagje uit wilt zal Zutphen u kunnen bekoren. De straatjes en pleintjes doen erg gezellig aan.


Toerisme

Als u een vakantie wilt doorbrengen in Gelderland maar nog niet exact weet welke plaats u uw vakantie wilt doorbrengen dan is het huren van een vakantiehuis in de buurt van de stad Zutphen wellicht een prima tip. U kunt hier cultuur en geschiedenis opsnuiven of ervoor kiezen enkele van de vele rijksmonumenten te bezichtigen. Ook zijn er in de stad zelf enkele musea te vinden.
Maar ook de omgeving rondom Zutphen is erg leuk voor het doorbrengen van een vakantie. In de provincie Gelderland zijn vele prachtige natuurparken te vinden, dus vergeet uw fiets en wandelschoenen niet mee te nemen als u afreist naar uw vakantieadres in deze groene streek.
Maar ook zijn er vele leuke dieren-, thema- en pretparken te vinden in de provincie Gelderland.

Plaatsnaam

Zutphen

Aantal inwoners

circa 38.500