Adorp

Adorp

Plaats in Nederland

Adorp is een klein dorpje in de provincie Groningen welke vooral bekend staat om zijn oude kerkje uit de dertiende eeuw. Deze trekt de nodige toeristen naar dit klein plaatsje nabij Winsum. Dat de geschiedenis van Adorp een eind terug gaat is goed te zien aan de diverse oude gebouwen welke dit dorp herbergt. Er zijn dan ook relatief veel rijksmonumenten te vinden voor een plaats met zulke bescheiden afmetingen en inwoneraantal.
Toch doen jaarlijks aardig wat vakantiegangers deze rustige regio aan en huren aan de rand van Adorp een vakantiehuis.


Toerisme

Als u een vakantie wilt doorbrengen in de provincie Groningen dan kan de streek waar Adorp is gelegen een prima locatie zijn. Vooral als u van  rust en ruimte houdt en massatoerisme niet aan u is besteed kan het huren van een vakantiewoning in deze regio een uitstekend alternatief zijn.
Natuurliefhebbers zullen hier een leuke tijd hebben, er is het nodige dierenleven te spotten en ook zijn er prachtige wandelroutes en uitgestippelde fietstochten. Het is dus mogelijk om tijdens uw vakantie in het noorden van het land ook nog de nodige beweging te krijgen. Dit zal met name de actieve recreant aanspreken.
Als u tijdens uw vakantie eens een leuke stad wilt bezoeken dan is Groningen een uitstekend idee. Deze levendige studentenstad kent een gezellig uitgaansleven en ook de winkelliefhebbers zullen aan hun trekken kunnen komen. Er zijn diverse leuke winkelstraten te vinden in het centrum.
Adorp is een prima plek voor het doorbrengen van een diverse vakantie.

Plaatsnaam

Adorp

Aantal inwoners

circa 530