Groningen

Regio in Nederland

Op vakantie in een dynamische recreatie provincie.
U wilt een vakantiehuis huren in Nederland, u weet nog niet welke regio maar er moet ruimte, veel groen, cultuur en stedelijke cultuur zijn. Wellicht is dan de provincie Groningen precies wat u zoekt. In deze noordelijkste provincie van Nederland kunt u een heerlijke vakantietijd beleven.  Bijkomend voordeel is dat de huurprijzen van de vakantiehuisjes in deze streek alleszins redelijk te noemen zijn.
Ook het eiland Ameland behoort tot de provincie Groningen, en ook hier zijn er diverse vakantiewoningen te huur. Dit eiland is absoluut de moeite waar om te vereren met een bezoekje. Ook met het hele gezin op één van de Waddeneilanden is een goede insteek. Huur anders eens een familiehuis voor een weekend op het uit te proberen.
Maar ook steeds meer mensen gaan over tot het kopen van een vakantiewoning in deze groene Groningse regio.
Op het gebied van toerisme en recreatie heeft de provincie Groningen in ieder geval meer dan genoeg te bieden. Om dit allemaal te ontdekken is het huren van een bungalow  op een vakantiepark een stap in de goede richting.


Toerisme

Toerisme in Groningen, wat valt er te beleven.
Als u een liefhebber van een stedentrip bent dan biedt de stad Groningen u erg veel vertier. Het heeft een erg sfeervol stadscentrum, en er zijn diverse restaurants en barretjes. Dat laatste mede doordat Groningen een echt studentenstad is. Ook voor de winkelliefhebbers is er genoeg aanbod voor een dagje shoppen.
Als u de stad niet prefereert is er ook voor u meer dan voldoende te beleven. Een huisje huren op een bungalowpark in de provincie Groningen is dan wellicht een heerlijk idee. Vanuit uw vakantiehuisje stapt u zo op uw fiets en kunt vervolgens kiezen uit diverse schitterende fietsroutes. De wandelaars onder ons kunnen wij mededelen dat er meer dan voldoende wandelpaden zijn, meestal zijn de routes fraai en leidden u door prachtige bossen en velden.

Lekker met het hele gezin op vakantie in Groningen.
Ook als u een gezin met jonge kinderen heeft zult u een goede tijd kunnen beleven tijdens uw vakantie in de provincie Groningen. Er zijn een aantal prachtige vakantieparken in Groningen waar u een bungalow of chalet kunt huren. Vanaf uw vakantieadres kunt u dan leuke dagtripjes maken, op zeker dat u kinderen een prachtige tijd hebben tijdens hun vakantie in Groningen.

Provincie

Groningen

Oppervlakte

2.960 km2

Aantal inwoners

582.000

Hoofdstad

Groningen