Slochteren

Slochteren

Plaats in Nederland

Het dorp Slochteren is gelegen in de provincie Groningen. Het is centraal in dit gebied gelegen en is vooral bij toeristen populair die ervoor kiezen om de vakantie door te brengen in een rustige omgeving.
Behalve een dorp is het trouwens ook de gemeente Slochteren, er vallen diverse kernen en dorpjes onder deze gemeente. Je moet dan denken aan Steendam, Oostwold, Luddeweer en Blokum.
Een vakantiehuis huren in Slochteren betekent genieten van fraaie landschappen en oude gebouwen als de Fraeylemaborg en de Slochtertoren. Als je in dit deel van de provincie Groningen de vakantie wilt doorbrengen dan heb je een deugdelijk vervoersmiddel nodig om de regio te verkennen. Een eigen auto zou het mooiste zijn. Op deze manier kun je het noorden van Nederland ontdekken en genieten van de natuurrijke omgeving rondom de gemeente Slochteren.


Toerisme

Huur je een vakantiewoning in Slochteren dan zijn er leuke uitstapjes te maken. Bezoek het nabijgelegen Groningen eens. Deze stad behoort tot de mooiste van Nederland en is erg gezellig.
Onder de gemeente Slochteren valt ook Steendam en direct daaraan gelegen is het Schildmeer te vinden. Deze plas biedt volop mogelijkheden aan waterrecreanten.
Noord-Nederland heeft meer te bieden dan je denkt en ben je graag actief tijdens de vakantie, neem dan de wandelschoenen mee. Er zijn prachtige routes te vinden en je kunt op deze manier direct nader kennis maken met de omgeving van Slochteren.
Dus op naar het noordoosten van Nederland en ervaar de gemoedelijkheid.

Plaatsnaam

Slochteren

Aantal inwoners

circa 2.350