Steendam

Steendam

Plaats in Nederland

Steendam is geen plaats die bij veel toeristen een bekende klank zal hebben en dat is ook niet verwonderlijk want het is een klein dorpje in de provincie Groningen en is ook geen plek voor massatoerisme. Het dorp trekt zelf dan ook niet al te veel vakantiegangers, toch is het wel  mogelijk om een vakantiehuis in of rondom Steendam te huren.
Als u tijdens uw vakantie graag in Nederland verblijft en een natuurliefhebber bent die niet van het massatoerisme houdt dan is het boeken van een vakantiewoning in de buurt van Steendam helemaal niet zo’n slecht idee.


Toerisme

De provincie Groningen is een vakantieregio die in de lift zit. De laatste jaren ervaren steeds meer Nederlanders de geneugten welke de Groningse regio de vakantieganger te bieden heeft.
Ook het dorpje Steendam is wat dat betreft een prima plek, het is gelegen aan het Schildmeer en is daarom voor de waterrecreant interessant. Voor de watersporter zijn er dan prima mogelijkheden om de hobby uit te oefenen.
Als u meer een wandelaar of fietser bent dan zit u ook prima in deze streek. In de omgeving van Steendam kunt u tijdens uw vakantie prachtige wandelingen en lange fietstochten door het uitgestrekte Groningse land maken. U wisselt natuur af met het bezoeken aan leuke dorpjes. Wilt u een dag naar de grote stad ? Geen probleem Groningen is makkelijk bereikbaar en kan u alles bieden wat u in een stad zoekt.
Al met al is Steendam een leuke plek om eens een vakantiehuisje te huren, dit is vakantie in Nederland, maar dan anders

Plaatsnaam

Steendam

Aantal inwoners

circa 450