Vlagtwedde

Vlagtwedde

Plaats in Nederland

Vlagtwedde is een dorp en gemeente die is gelegen in het noorden van Nederland en maakt onderdeel uit van de provincie Groningen.
De gemeente bestaat uit meerdere dorpen en kernen. De vestingsplaats Bourtange is het bekendste dorp van deze streek. Als u een vakantiehuis huurt in Vlagtwedde dan moet u eigenlijk Bourtange even aandoen. Dit is echt een pareltje van een plaats.
Het is sowieso leuk om een aantal dorpjes en gehuchten aan te doen als u een aantal dagen verblijft in de provincie Groningen.


Toerisme

Naast de vele dorpje en gehuchtjes die onder Vlagtwedde vallen en erg leuk zijn om eens kort te bezoeken leent deze regio zich ook uitstekend voor mensen met een sportieve inslag. Wandelen en fietsen kunt u hier nog heerlijk zonder dat u last heeft van horden andere dagjesmensen en vakantiegangers. Het toerisme zit hier wel in de lift maar de omgeving is nog prima in balans.
Wij raden u dan ook aan uw fiets mee te nemen als u een vakantiewoning gaat huren in Vlagtwedde.
Ook als u van steden houdt hoeft u niet te wanhopen. De stad Groningen is prima bereikbaar en staat garant voor een dagje vertier. Bekend bij alle Nederlanders is natuurlijk het baken van de stad de Martinitoren. Maar er zijn meerdere fraaie gebouwen en musea welke u kunt aandoen tijdens uw bezoek aan deze levendige Universiteitsstad. Ook de winkelliefhebbers zullen zich trouwens prima vermaken in de stad Groningen.
Alles bij elkaar is het een prima suggestie om eens een vakantiehuisje te huren in of nabij de gemeente Vlagtwedde.

Plaatsnaam

Vlagtwedde

Aantal inwoners

circa 16.250