Wedde

Wedde

Plaats in Nederland

Wedde is gelegen in het noorden van Nederland en valt onder de provincie Groningen. De ligging van een kanaal maakt het dat er in de zomer de nodige waterrecreatie is, het gaat hierbij vooral om bootjes welke langs deze vaarroute komen.
Wedde is een dorp welke niet erg bekend is bij toeristen, toch zijn er in de zomermaanden wel vakantiegangers welke het dorp aandoen en in deze regio een vakantiehuis huren.


Toerisme

De omgeving van Wedde leent zich prima voor actieve recreatie. Er zijn dan in het hoogseizoen actieve vakantiegangers welke in deze streek van de provincie Groningen verblijven. Fietsen en wandelen kun je hier dan ook prima en ook met een motorboot of zeiljacht is het mogelijk om Wedde te bereiken via de Westerwoldse Aa.
Als u tijdens uw vakantie in deze provincie zin hebt om een dagje in de stad door te brengen dan is Groningen een prima optie. Het is een gezellige universiteitsstad en heeft een leuk uitgaansleven. Ook voor de winkelliefhebbers is het hier trouwens prima toeven.
Het huren van een vakantiewoning is bovendien relatief goedkoop in dit deel van Nederland. Toch zijn er veel mensen die na een eerste vakantie te hebben doorgebracht in de buurt van Wedde vaker terug. Sommigen overwegen zelfs de aankoop van een 2de huis in dit deel van de provincie Groningen. De verwachting is dan ook dat de populariteit van deze regio de komende jaren gaat toenemen, dit vooral om de rust en ruimte welke er hier nog steeds te vinden is. Dus voor de volgende vakantie is de omgeving van Wedde een goede suggestie.

Plaatsnaam

Wedde

Aantal inwoners

circa 625