Winsum

Winsum

Plaats in Nederland

Winsum is een dorp gelegen in de noordelijke provincie Groningen. Het ligt nog boven de gelijknamige stad. Het dorp is op natuurlijke wijze in tweeën gedeeld, dit komt door het kanaal het Winsumerdiep.
Deze plaats heeft diverse beschermde dorpsmonumenten en alleen daarom is Winsum absoluut een bezoekje waard. De monumentale woonhuizen zijn erg in trek bij toeristen. Het is dan ook wel mogelijk om in deze regio een vakantiehuis te huren in het centrum van Winsum. Het dorp heeft diverse leuke steegjes en straatjes, de Molenstraat is een goede tip, hier vindt u meerdere oude gebouwen bij elkaar en krijgt u een goede indruk van het vroegere Winsum.


Toerisme

Vakantieliefhebbers die besluiten een vakantiewoning te boeken in de regio rondom Winsum komen vooral voor de leuke authentieke dorpjes die je hier kunt vinden en niet te vergeten de natuur welke zich uitstekend leent om per benenwagen of fiets te verkennen Vooral wandelaars zal het Pieterpad aanspreken, deze loopt door Winsum heen. Sportvissers gooien geregeld een hengeltje uit in dit water. Vooral in de zomermaanden doen dan ook veel sportieve recreanten deze streek aan tijdens de vakantie.
Als u graag een stad wilt bezoeken tijdens uw verblijf in de provincie dan is Groningen een prima idee. Deze levendige stad heeft een gezellig stadscentrum met de Martinitoren als bekendste ijkpunt. U kunt hier trouwens ook heerlijk winkelen of een hapje en drankje nuttigen op het marktplein van de stad.
Een vakantie doorbrengen in de omgeving is kiezen voor duurzaam toerisme en weg van de drukte. Veel mensen heeft deze authentieke regio al verrast tijdens de vakantie in het noorden van Nederland.

Plaatsnaam

Winsum

Aantal inwoners

circa 7.700