Arcen

Arcen

Plaats in Nederland

Arcen ligt in het noorden van de provincie Limburg, niet te ver van de stad Venlo.
Ondanks dat het niet zo groot is en maar een paar duizend inwoners heeft is het toch zo dat bij toeristen en vakantiegangers dit dorp toch redelijk bekend is. Dit is onder andere om Kasteel Arcen en niet te vergeten de prachtige kasteeltuinen die elk jaar weer duizenden toeristen binnen de poorten krijgt. Vooral in de zomermaanden is het prima toeven hier, bij het kasteelhof kunt u heerlijk een drankje doen of een hapje eten op buitenterras. Verder is in Arcen ook een thermaalbad welke bekendheid geniet tot over de grenzen van de provincie heen. De ontspannen werking van een dagje genieten in thermaal water is iets wat voor de nodige weldaad zorgt en een heerlijk dagje uit tijdens de vakantie.
Er zijn in de regio dan ook een aantal vakantieparken te vinden, van kleinschalige parken met slechts enkele vakantiehuisjes tot parken met talloze voorzieningen en honderden bungalows.


Toerisme

Wie een vakantie doorbrengt in het noordelijke gedeelte van de provincie Limburg zal merken dat het hier in tegenstelling tot de zuidelijke regio helemaal niet heuvelachtig is, het landschap rondom Arcen is vlak, maar leent zich wel prima tot het maken van fietstochten. Ook zijn er enkele prachtige bossen te vinden waar je heerlijk kunt wandelen of paardrijden.
In Arcen is ook de bierbrouwerij van Hertog-Jan te vinden, het is mogelijk om hier een rondleiding te krijgen en af te sluiten met een lekker lokaal biertje.
Fietsen kun perfect doen langs de rivier de Maas. In de omgeving zijn diverse leuke dorpjes te bezoeken en per fiets is dit prima te doen.
Wel is het noorden van Limburg goed bereikbaar en dit maakt het dat er veel toeristen hier een vakantie doorbrengen. Ook kunt u van hieruit makkelijk een uistapje maken naar bijvoorbeeld Duitsland. Wat dat betreft zit u prima als u besluit een vakantiewoning in of in de buurt van Arcen te huren.

Plaatsnaam

Arcen

Aantal inwoners

circa 2.250