Limburg

Limburg

Regio in Nederland

Limburg staat bekend om zijn prachtige glooiende landschap, vooral in de regio rondom het toeristische plaatsje Valkenburg is het centrale punt wat betreft optimale natuurbeleving.
Wandelen en fietsen kunt u in deze streek dan ook perfect. Er zijn dan ook prima wandelpaden welke u door bossen, open velden en een prachtig landschap leidden. Een vakantiehuisje in Limburg huren op een vakantiepark is dan ook een leuk idee.
Als u liefhebber bent van steden, dan is Maastricht een hele goede optie om een dag te bezoeken. Het is tevens de hoofdstad van Limburg en het is dan ook een stad met veel uitstraling. Misschien is het zelfs wel de mooiste stad van heel Nederland. De Bourgondische inslag van de inwoners van deze stad zal u in ieder geval niet kunnen ontgaan.
Er is ook een prima aanbod van vakantiehuizen in de nabijheid van Maastricht.
Ook het noorden van de provincie Limburg heeft de toerist meer dan genoeg te bieden. Bezoek vooral de kasteeltuinen van Arcen is. U kunt hier makkelijk een dag doorbrengen. Verder zijn er in deze regio een aantal prachtige kastelen en andere historische gebouwen te bezoeken. Ook in dit deel van de provincie zijn prachtige vakantiehuisjes welke te huur worden aangeboden. Ook zijn er hier enkele prachtige bungalowparken welke ideaal zijn als u een vakantie met het gezin of gehele familie wilt doorbrengen in een leuke bungalow. Vakantie vieren in Limburg is zonder meer een verstandige keus, dus boek eens een huisje.
Het aanbod van vakantiewoningen in deze zuidelijke provincie is in ieder geval zeer divers.


Toerisme

Provincie

Limburg

Oppervlakte

2.200 km2

Aantal inwoners

1.123.000

Hoofdstad

Maastricht