Brunssum

Brunssum

Plaats in Nederland

Brunssum is een gemeente in de provincie Limburg, bovendien is het ook een stad. Het ligt in de voormalige mijnregio en het mijnverleden loop dan ook als een rode draad door de geschiedenis van deze regio.
Als u op vakantie gaat in Brunssum dat doet u er goed aan de regio eens per fiets te verkennen, want er zijn diverse interessante gebouwen welke u kunt bezichtigen.
Een vakantiehuis huren in Brunssum als uitvalsbasis tijdens uw verdere vakantie in deze regio van de provincie Limburg is een prima idee.


Toerisme

Voor de vakantieganger welke deze regio aandoet lonkt toch vooral de natuur. Een goed voorbeeld hiervan is de Brunsummerheide, dit is een populair wandelgebied bij toeristen. Ook leent de omgeving zich prima voor het maken van fietstochten.
Als u een dagje over de grens wilt dan is het goed te weten dat Duitsland om de hoek ligt. Hier is voor toeristen ook van alles te doen.
Als u een leuke stad wilt bezoeken dan is het goed te weten dat Maastricht prima bereikbaar is. In deze prachtige stad kunt u zich prima een dagje vermaken.
Brunssum en vakantie is een goede combinatie en een vakantiehuisje huren in deze regio is dan ook een suggestie die u gerust in overweging kunt nemen.

Plaatsnaam

Brunssum

Aantal inwoners

circa 29.400