Echt

Echt

Plaats in Nederland

Het dorp Echt maakt onderdeel uit van de provincie Limburg. Deze plaatst is vermoedelijk ontstaan medio de dertiende eeuw. Het centrum is compact, het herbergt wel enkele fraai oude gebouwen. Bent u liefhebber van architectuur dan zijn deze ook absoluut een bezoekje waard.
Verder is deze plaats vooral bekend om zijn toerisme in de omliggende regio. In of nabij Echt vindt u dan ook enkele vakantieparken en daarnaast is het ook mogelijk om een vakantiehuisje van een particulier eigenaar te huren.


Toerisme

Als u een diverse vakantie wilt dan is Echt een prima plek om een bungalow te boeken. Vanuit hier kunt u bijvoorbeeld leuke dagtrips naar zowel België als Duitsland maken. Een stad als Antwerpen is bijvoorbeeld prima bereikbaar, maar wilt niet over de landsgrenzen gaan dan is Maastricht ook een echte aanrader.
Ook zijn er verschillende natuurparken te vinden in de omgeving, dus neem uw wandelschoenen en fiets mee als u besluit een vakantiewoning te huren in dit deel van Limburg.
Maar u kunt ook uw eigen dagtrips uitstippelen en zodoende de diverse kleine dorpjes aandoen in de omgeving. Er is in ieder geval meer dan voldoende te beleven voor de recreant in deze regio van Nederland.

Plaatsnaam

Echt

Aantal inwoners

circa 7.700