Gulpen

Gulpen

Plaats in Nederland

Gulpen is een toeristisch dorpje gelegen in het zuiden van de provincie Limburg. De plaats dankt haar naam aan het riviertje de Gulp.  Het dorp is populair bij toeristen en een vakantiehuis huren in of in de omgeving van Gulpen is dan ook een prima idee.
Er staan enkele fraai oude gebouwen in het centrum van de plaats en ook is het in de zomermaanden heerlijk toeven op een terras. En natuurlijk kan het dienen als uitvalsbasis naar plaatsen als Maastricht of Valkenburg.
Rondom Gulpen kunt u heerlijk wandelen of fietsen in dit heuvelachtige deel van Limburg. Ook leuk is een bezoekje brengen aan de Gulperner brouwerij waar u zelf kunt ontdekken hoe dit lokale biertje met een landelijke bekenheid wordt gebrouwen. 
Ook goed te weten is dat Gulpen de beschikking heeft over een fraai binnenzwembad. Dus ook in het laagseizoen is het hier prima toeven.


Toerisme

De provincie Limburg is erg populair onder vakantiegangers en veel mensen boeken ook een leuk vakantiehuisje op een gezellig vakantiepark. Gulpen heeft als grote voordeel dat het misschien wel in het mooiste stukje Limburg ligt. Het dorp ligt midden tussen het prachtige heuvelachtige landschap. Als u de vakantie wilt doorbrengen in de omgeving van het Limburgse Gulpen dan is het verstandig om de fiets en wandelschoenen mee te nemen. Het landschap leent zich er uitermate goed voor en trekt dus ook veel sportieve vakantiegangers.
Als u niet genoeg heeft alleen aan het zuiden van Nederland dan is het door de prima ligging ook mogelijk om uitstapjes te maken naar Duitsland of België. Dit kunt u natuurlijk ook combineren door het drielandenpunt in Vaals te bezoeken.
Gulpen maakt onderdeel uit van een uniek stukje Nederland en dit deel van Limburg verdient het om nader verkend te worden door de toeristen. Huur eens een vakantiehuis in Gulpen om de te ervaren hoe dit dorp tussen de glooiende heuvels is weggestopt. Pak ook de auto eens en rij de Mergelroute die u langs de mooiste plekjes in Limburg voert. Kortom aanraders genoeg om eens een vakantieperiode in Gulpen door te brengen.

Plaatsnaam

Gulpen

Aantal inwoners

circa 3.750