Horst

Horst

Plaats in Nederland

Horst is gelegen in het zuiden van Nederland, om precies te zijn in de provincie Limburg. De plaats is bekend om zijn champignons die hier in kassen worden geteeld. Veel inwoners uit deze plaats zijn dan ook direct of indirect werkzaam in deze branche.
De plaats heeft een oud centrum en er zijn een aantal rijksmonumenten te vinden, waaronder een kerk een enkele oude boerderijen die typerend zijn voor deze regio.
Horst is prima bereikbaar en mede daarom zijn er jaarlijks redelijk wat toeristen die besluiten hier een vakantiehuis te huren en de omgeving nader te verkennen. Ook voor een vakantie met het hele gezin bent u in deze regio prima op uw plaats er zijn enkele leuke vakantieparken te vinden welke ingericht zijn om gezinnen met kinderen.


Toerisme

Vakantiepubliek welke besluit een vakantiewoning te huren in de omgeving van Horst gaat doorgaans voor de natuur. Voor sportieve recreanten zullen zich hier prima thuis voelen. U kunt hier prachtige fietstochten maken. Maar er zijn bovendien ook meerder leuke wandelroutes te doen. Of wat dacht u ervan om eens een leuke huifkartocht door één van de bossen in dit gedeelte van Limburg te maken.
Ook bent u snel in Duitsland en kunt u er dus voor kiezen om eens een dag van de vakantie af te reizen naar onze oosterburen.

Plaatsnaam

Horst

Aantal inwoners

circa 12.100