Maastricht

Maastricht

Plaats in Nederland

Maastricht is de hoofdstad van de provincie Limburg en wordt gezien als één van de mooiste steden van Nederland. Door de Bourgondische inslag van de Maastrichtenaren lijkt het gevoelsmatig of je in België bent aanbelandt. De stad heeft een prachtige binnenstad met diverse gezellige pleintjes. Je kunt er bovendien prima winkelen, maar ook als je liefhebber bent van architectuur ben je hier prima op je plek. Er zijn dan ook veel toeristen die ervoor kiezen om in of nabij Maastricht een vakantiehuis te huren en deze stad minimaal één dag aan te doen tijdens de vakantie in het zuiden van Limburg.


Toerisme

Mensen die een vakantie in Nederland willen doorbrengen maar toch graag even over de grens willen kijken doen er goed aan een vakantiewoning te reserveren in de regio rondom de prachtige stad Maastricht. Van hieruit kun je bijvoorbeeld leuk een dagje België doen. Een leuke stad is bijvoorbeeld Antwerpen, maar ook zijn er over de grens prachtige natuurgebieden te vinden.
Als je dichter bij je vakantiehuisje wilt blijven dan is het toeristische plaatsje Valkenburg een leuke tip. Veel vakantiegangers doen deze plaats dan ook aan tijdens hun vakantie. Er is een prachtige welnesscenrum te vinden en wilt u actief bezig zijn dan kunt u overwegen om de Cauberg te bedwingen. Fietsen en wandelen kunt u prachtig in deze omgeving tussen het glooiende landschap.
Als u met het gezin om vakantie wilt is het goed te weten dat er in de buurt van Maastricht ook enkele vakantieparken te vinden zijn waar u een bungalow kunt huren. Mochten de weergoden niet meewerken dan is er geen man overboord en kunt u genieten van de diverse faciliteiten welke te vinden zijn bij de meeste bungalowparken.

Plaatsnaam

Maastricht

Aantal inwoners

circa 120.000