Simpelveld

Simpelveld

Plaats in Nederland

Simpelveld is een dorp gelegen in de provincie Limburg. Het ligt in het uiterste zuiden van Nederland. Landen als België en Duitsland liggen wat dat betreft om de hoek.
In het dorp zelf zijn er enkele leuke winkeltjes te vinden. Ook treft u er nog een paar fraaie oude gebouwen aan. Het dorp heeft verder een rustig karakter.
Mensen die een korte vakantie in de provincie Limburg willen doorbrengen om tot rust te komen, doen er dan ook goed aan een vakantiehuis in of rondom Simpelveld te huren.


Toerisme

Het zuiden van Limburg is een heerlijke regio om heerlijk te fietsen en te wandelen. Veel mensen die een vakantiewoning huren in dit deel van de regio, nemen dan ook de fiets en wandelschoenen mee. Het prachtige glooiende landschap biedt ieder type recreant de nodige uitdaging.
Als u de vakantie in Simpelveld doorbrengt kun je van hieruit de omgeving verkennen. Maar er is meer dan alleen de natuur. Per auto kun je bijvoorbeeld ook de prachtige stad Maastricht bereiken. Voor veel Nederlanders is dit de mooiste stad van het land. Het is aan u om te kijken of het klopt. Ook de landsgrenzen oversteken is makkelijk vanuit Simpelveld. Duitsland en België liggen op een goede steenworp afstand en op deze manier krijgt uw vakantie in Limburg zelfs een internationaal karakter.
Ook als u met het gezin op vakantie wilt is Simpelveld een goede optie. In deze regio zijn er enkele leuke vakantieparken waar u de keuze heeft uit talloze faciliteiten. Ontdek dit deel van Nederland dus eens tijdens uw volgende vakantieperiode.

Plaatsnaam

Simpelveld

Aantal inwoners

circa 5.750