Susteren

Susteren

Plaats in Nederland

Ondanks dat Susteren niet al te veel inwoners heeft is het wel degelijk een stad. Deze stadrechten kreeg deze plaats in de provincie Limburg reeds in de dertiende eeuw.
Opvallend aan Susteren is dat het op de smalste plek van Nederland ligt en zowel België als mede Duitsland op een steenworp afstand liggen.
Dit maakt deze plaats dan ook geliefd bij toeristen en er zijn dan ook veel vakantiegangers welke een vakantiehuis huren in of nabij Susteren, het is namelijk een prima uitvalsbasis voor het maken van leuke tripjes tijdens de vakantie in de provincie Limburg.


Toerisme

Toeristen die de vrije tijd doorbrengen in Susteren kunnen direct met de fiets de natuur in. Er zijn diverse bossen en prachtige fietsroutes welke zich hier uitstekend voor lenen. Uiteraard geldt dit ook voor de wandelaars.
Door de unieke ligging van Susteren is het bovendien prima mogelijk om binnen enkele minuten in het buitenland te zitten en in dit geval gaat het zelfs om twee landen, namelijk Duitsland en België, hier kunt u prachtige uistapjes maken. In beide landen zijn fraaie natuurparken, prachtige steden en bovendien de nodige cultuur en geschiedenis te vinden.
Als u een vakantiewoning huurt in Susteren zit u voor een afwisselende vakantie op de perfecte plek.

Plaatsnaam

Susteren

Aantal inwoners

circa 7.450