Vaals

Vaals

Plaats in Nederland

Vaals is een dorp in de provincie Limburg en tevens is het ook de naamgever van de omliggende gemeente. Deze plaats ligt vlakbij Duitsland en België en is mede door deze ligging populair bij vakantiegangers. Ook het bekende drielandenpunt ligt in deze streek.
Mensen die besluiten een vakantiehuis te huren in Vaals of omgeving moeten ook de diverse oude gebouwen die te vinden zijn binnen de gemeentegrenzen gaan bekijken. Vooral als u architectuurliefhebber bent doet u er goed aan hier een dag voor in te ruimen tijdens uw vakantie in de provincie Limburg.


Toerisme

Vakantiegangers die overgaan tot het huren van een vakantiewoning in of om Vaals gaan doorgaans voor het doorbrengen van een gevarieerde vakantie. In Limburg in natuurlijk al van alles te zien en te doen. Prachtige natuur en een stad als Maastricht om de hoek. Maar ook het buitenland lonkt. België is prachtig en steden als Luik en Antwerpen zijn prima bereikbaar per auto. Maar ook Duitsland heeft veel te bieden, natuurlijk een prachtige natuur. Maar een stad als Aken ligt vlakbij en is het waar om een dag van uw vakantie op te offeren.
Ook leuk is om eens een dagje Valkenburg te doen, in deze omgeving kunt u prachtige fietstochten maken door het glooiende Limburgse landschap. Deze regio is echt een uniek stukje Nederland.
In de buurt van Vaals zijn er trouwens ook een aantal vakantieparken te vinden, op één van deze parken een vakantiehuisje huren is dan ook een prima suggestie. Vooral als u met uw kinderen of uw familie een vakantie in het zuiden van Limburg wilt doorbrengen.

Plaatsnaam

Vaals

Aantal inwoners

circa 9.850