Weert

Weert

Plaats in Nederland

Weert is een stad in de Limburg. Het heeft een centrale ligging in deze provincie.
Als bestemming voor een korte vakantie voldoet deze stad en zijn omliggende dorpjes dan ook prima. Het is dan ook mogelijk om net buiten Weert een bungalow op een vakantiepark te huren. Maar ook een leuke groepsaccommodatie huren in het plaatsje Stamproy is een mogelijkheid.
In de stad zelf zijn talloze oude gebouwen die interessant zijn als u een voorliefde heeft voor architectuur. Ook is het winkelaanbod prima voor elkaar en een avondje uit in Weert tijdens de vakantie is ook geen enkel probleem. Bovendien is de omgeving bosrijk. Dus binnen enkele minuten staat u midden in de Limburgse natuur.


Toerisme

Als u een vakantiewoning huurt in Weert of bijvoorbeeld Stamproy kunt u vanaf uw accommodatie diverse leuke uitstapjes maken. Een stad als Maastricht is per auto of trein prima bereikbaar. Dit is één van de mooiste steden van Nederland en hier voelt u de Bourgondische inslag van de Limburger.
Maar de omgeving van de Gemeente Weert staat ook bekend om de prachtige natuur. Vooral de vele bossen nodigen uit voor een heerlijke wandeling. Maar neem ook uw fiets mee op vakantie richting Limburg want er zijn talloze leuke fietsroutes.
Met het gezin op vakantie kan ook in de omgeving van Weert want er zijn een paar leuke vakantieparken te vinden met tal van faciliteiten voor jong en oud.

Plaatsnaam

Weert

Aantal inwoners

circa 50.000