Baarle-Nassau

Baarle-Nassau

Plaats in Nederland

Baarle-Nassau is een klein stadje welke tegen de grens van België aan zit geplakt. Dit maakt het dat het een uniek karakter heeft.
Wie de vakantie doorbrengt in het uiterste zuiden van Noord-Brabant moet deze toeristische plaats dan ook even aandoen. Alleen al om de unieke ligging!
Er zijn een enkele interessante oude gebouwen te vinden in Baarle-Nassau, hieronder bijvoorbeeld het gemeentehuis.
Verder zijn er enkele leuke winkeltjes en restaurants te vinden. Deze kleinschalige stad leent zich dan ook uitstekend voor een korte vakantie in Noord-Brabant. Uniek maakt het dat deze plaats samen met het Belgische Baarle-Hertog een grensplaats is. Dit moet je trouwens erg letterlijk nemen want de grens loopt door huizen en tuinen heen. Toch zijn deze beide plaatsen erin geslaagd om elkaar te versterken op veel gebieden. Dus in feite synergie optima forma!
In Baarle-Nassau zijn leuke vakantiewoningen te vinden die u van een particulier kunt huren.


Toerisme

Als je een vakantiewoning huurt in Baarle-Nassau dan zit je op een ideale locatie in het zuiden van Nederland.
Niet alleen het eigen land is leuk tijdens de vakantie, maar ook België is letterlijk op een steenworp afstand. Stedenliefhebber? Breng dan eens een bezoekje aan het prachtige Antwerpen. Maar ook Nederlandse steden als Breda en Eindhoven zijn goed bereikbaar.
Noord-Brabant is een prachtige provincie en om dit te ondervinden kun je er voor kiezen om een vakantiehuis in Baarle-Nassau te huren.
In de omgeving zijn er bovendien leuke wandelroutes te vinden en neem eventueel ook uw fiets mee op vakantie naar dit deel van de provincie want er zijn goede fietspaden waarover uw leuke tochten kunt maken.

Plaatsnaam

Baarle-Nassau

Aantal inwoners

circa 6.750