Noord-Brabant

Noord-Brabant

Regio in Nederland

De vakantie doorbrengen in Noord-Brabant is een veilige keuze want deze provincie is al jarenlang een regio waar veel vakanties worden doorgebracht. Het aanbod van vakantiehuizen is dan ook erg breed en gevarieerd, een huisje huren mag dus geen probleem zijn. Deze provincie heeft zijn geheel eigen karakter, dit draagt zeker bij aan het vakantiegevoel welke de bezoekers hier ervaren. Bourgondisch en gemoedelijk zijn twee kernwoorden die vaak naar voren komen als Noord Brabant in enkele woorden samengevat moet worden. Prachtige natuur, cultuur en veel geschiedenis, het zijn allemaal termen die op deze provincie slaan.
Het gemoedelijke van de provincie lijkt erg op dat van onze zuiderburen België en Noord Brabant grenst dan ook aan dit land. De hoofdstad van de provincie is Den Bosch, dit is zonder enige twijfel één van de mooiste steden van Nederland. Tijdens uw vakantie moet u dan ook absoluut een uitstapje naar deze stad opnemen. In de regio rondom Den Bosch is het ook goed mogelijk een vakantiehuis te huren.  

Kindervakantie, Noord-Brabant heeft veel te bieden.
Als u met kinderen op vakantie gaat dan is de Efteling een aanrader, maar ook het  Safaripark De Beekse Bergen zullen uw kinderen tijdens hun vakantie zeker waarderen.  Vanuit uw bungalow in Noord-Brabant is het dus een prima idee om hier een dag door te brengen.
Als u geschiedenisliefhebber bent dat is het een aanrader één van de kastelen in de provincie Noord Brabant te bezoeken. En voor de natuurliefhebber zijn er tientallen prachtige wandelroutes. Maar ook een fietstocht maken is in Noord Brabant een prima alternatief. Vaak kunt u op het vakantiepark fietsen huren. Deze kunt u dan in de berging van uw vakantiehuisje stallen.
Of u nu een weekend, midweek of week vakantie wilt vieren in deze provincie. In Noord Brabant is altijd een vakantiewoning te huur welke perfect bij al uw vakantiewensen aansluit.
Op onze website kunt u een breed aanbod van vakantiehuisjes in Noord-Brabant vinden.


Toerisme

Provincie

Noord-Brabant

Oppervlakte

5.082 km2

Aantal inwoners

2.463.000

Hoofdstad

's Hertogenbosch