Bergen op Zoom

Bergen op Zoom

Plaats in Nederland

Bergen op Zoom is een toeristische plaats in de provincie Noord-Brabant. Het heeft trouwens ook stadsrechten welke zijn verkregen rondt de dertiende eeuw, toch doet deze plaats absoluut niet stedelijk aan. In vroegere jaren stond deze stad bekend om zijn vele handel welke werd gedreven.
Bergen op Zoom staat ook wel bekend als een monumentenstad. Er is erg veel te zien voor de toerist welke de plaats tijdens zijn vakantie aandoet. Er zijn dan ook veel vakantiehuizen te vinden in deze regio.
Een wandeling maken door het centrum van Bergen op Zoom is ervaren dat er nog steeds nauwe verwantschap is uit vroegere tijden. Prachtige oude gebouwen aan weerskanten van diverse straten en steegjes leggen de nadruk op vroegere tijden, ook het centrale marktplein met de naam Grote Markt heeft veel allure en is bovendien erg gezellig.
Bezoek ook eens het Historisch Centrum Bergen op Zee, hier zijn enkele musea in ondergebracht welke erg interessant zijn voor de toerist.


Toerisme

Er zijn prachtige natuurgebieden en schitterende bossen te vinden in de regio van Bergen op Zoom, de sportieve vakantieganger kan zich dus prima uitleven in de regio rondom deze oude stad. Er zijn dan ook enkele leuke vakantieparken te vinden waar u een bungalow of chalet kunt huren om een korte vakantie door te brengen in dit deel van Noord-Brabant.
Maar als u een stedenliefhebber bent zit u helemaal gebakken. De tweede stad van Nederland Rotterdam is prima bereikbaar en deze stad is ook zeker een bezoekje waard. Het industriële karakter benadrukt de stad zijn karakter, maar ook de gezellige koopgoot is een bezoekje waar, u kunt hier prettig winkelen.
Maar als u de grens met België over gaat dan is ook een stad als Antwerpen zeer makkelijk per auto of trein bereikbaar. Deze stad heeft een schitterend historisch stadscentrum en is erg gezellig om een hapje te eten of gezellig een drankje te doen op één van de vele terassen.
Een vakantie doorbrengen in de streek rondom Bergen op Zoom is dan ook een zekerheid voor een gezellige tijd.

Plaatsnaam

Bergen op Zoom

Aantal inwoners

circa 65.500