Bladel

Bladel

Plaats in Nederland

Bladel is gelegen in de provincie Noord-Brabant en is bij toeristen vooral bekend om het Totaalfestival, zoals de naam al weergeeft gaat het om een gebeuren met diverse verschillende takken van amusement. Er zijn theatervoorstellingen, muzikale optredens, gerichte activiteiten voor de jongere doelgroep en een kunsttentoonstelling. Dit festival trekt elk jaar weer vele toeristen naar Bladel toe.
Als u een architectuur liefhebber bent dan is de kerk van Bladel het meest aantrekkelijke bouwwerk. Verder zijn er ook nog een aantal oude herenhuizen te vinden welke heb bekijken waard zijn. Buiten de genoemde bouwwerken is er wat betreft diverse bouwstijlen niet veel te bekijken in dit dorp. Dus hup .... Op naar Bladel!


Toerisme

Hoewel Bladel best wel in een drukbevolkte regio ligt het toch tussen prachtige natuur in. Als u van wandelen en fietsen houdt is bijvoorbeeld de Boswachterij de Kempen een prima natuurpark om te wandelen of fietsen. Ook iets verder bij de plaats Reusel kunt u van prachtige natuur genieten. Deze streek is dan ook een prima plek om een vakantiewoning te huren. Maar ook Bladel heeft u als natuurliefhebber genoeg te bieden.
Ook zijn er enkele rivieren welke zich uistekend lenen voor de nodige waterrecreatie.
Door de centrale ligging kunt u ook provincies als Limburg of Zeeland gaan verkennen. Met de auto is dit vanuit uw optrekje in Bladel prima te doen. Maar tijdens uw vakantie een bezoekje brengen aan onze zuiderburen behoort tot de mogelijkheden. België is prima bereikbaar. Dit alles maakt dit deel van Noord-Brabant een populaire regio om een vakantiehuisje op een bungalowpark te huren. Dus we kunnen wel stellen dat de ligging van Bladel bovengemiddeld is voor de actieve vakantieganger.

Plaatsnaam

Bladel

Aantal inwoners

circa 10.000