Boekel

Boekel

Plaats in Nederland

Boekel is een dorp welke gelegen is in de provincie Noord-Brabant. Het is een leuke plaats met een aantal rijksmonumenten welke geliefd zijn bij toeristen. Het is mogelijk een vakantiehuis te huren in of nabij Boekel, deze kan dan prima dienen als thuisbasis tijdens de vakantie in dit deel van Nederland.
De omgeving van Boekel leent zich namelijk prima voor het maken van leuke uitstapjes. De regio heeft een aantal waterlopen, dit maakt het dat er hier ook het nodige watertoerisme te vinden is.


Toerisme

Als u een vakantie door wilt brengen in Noord-Brabant dan kan de omgeving van het dorp Boekel voor u dienen als een goede locatie voor het huren van een vakantiewoning. In deze regio is er voor vakantiegangers meer dan voldoende te beleven.
Als u een natuurliefhebber bent dan zult u graag horen dat er de nodige natuur te vinden is. Deze is dan ook in ruime mate aanwezig. Er zijn prachtige landschappen welke zich prima lenen voor het maken van een wandeling of een fietstocht. Ook zijn er fraai natuurgebieden te vinden, één daarvan is natuurpark de Perekker. Dit is een zeer divers park waar u vooral goed kunt wandelen.
Als u tijdens uw vakantie in Noord-Brabant eens een leuke stad wilt aandoen dan is Den Bosch een goede tip. Deze prachtige binnenstad is het bekijken meer dan waar en ook winkelen kunt u hier prima.
Ook als u met uw familie op vakantie wilt dan is de omgeving van Boekel een prima uitvalsbasis. In deze regio zijn er dan ook enkele vakantieparken te vinden.

Plaatsnaam

Boekel

Aantal inwoners

circa 8.000