Gemert

Gemert

Plaats in Nederland

Het dorp Bakel is gelegen in de provincie Noord-Brabant ook Gemert is hier te vinden en deze beide plaatsen vallen dan ook onder Gemert-Bakel. De omgeving rondom deze plaats is erg in trek bij toeristen en er zijn dan ook diverse vakantiegangers welke een vakantiehuis huren in of rondom Bakel.
Voornaamste toeristische trekpleister van het dorpje zelf is de St. Willibrorduskerk, dit prachtige oude gebouw is inmiddels meer dan zeshonderd jaar oud en als u op vakantie bent in de buurt van Bakel en Gemert moet u dit indrukwekkende gebouw ook even komen bekijken. Kasteel Gemert is trouwens een gebouw welke je tocht echt moet bekijken, deze is al vele eeuwen oud.
Toerisme speelt een belangrijke rol in deze steek van Noord-Brabant en de inwoners van Gemert-Bakel zijn dan ook gastvrije mensen te noemen.


Toerisme

Als u besluit om een vakantie door te brengen in Nederland en u weet nog niet precies in welke provincie u een vakantiehuisje wilt huren, dan is Noord-Brabant in ieder geval een regio welke u zou moeten overwegen. Wellicht is een vakantiehuisje huren op een bungalowpark in de buurt van de gemeente Gemert-Bakel wel een prima suggestie voor u.
In deze streek treft u prachtige natuur aan, ook zijn er diverse bossen te vinden waar het vooral als wandelaar heerlijk toeven is. Maar zoekt u liever de drukte van de stad op dan zijn er ook twee prima alternatieven in de buurt, namelijk Eindhoven en Den Bosch. Als u architectuurliefhebber bent zal de laatstgenoemde u op zeker kunnen bekoren met zijn prachtige plein bij het stadhuis.
De omgeving van Bakel is dan ook een prima uitvalsbasis voor het doorbrengen van een korte vakantie in het eigen land.

Plaatsnaam

Gemert

Aantal inwoners

circa 5.500