Landerd

Landerd

Plaats in Nederland

Landerd is geen dorp maar een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Hieronder vallen drie plaatsen te weten Schaijk, Zeeland en Reek.
De gemeente Landerd heeft een aantal rijksmonumenten binnen haar gemeentegrenzen, waaronder enkele molens. Mensen die een vakantiehuis huren in deze regio komen vooral voor de natuur en het zijn dat vaak ook de actieve recreanten die een vakantie doorbrengen in dit deel van Noord-Brabant.
Verder zijn er in deze streek ook voldoende accommodaties te vinden en bovendien zit er ook nog de nodige horeca en detailhandel in en rondom Landerd, dit maakt deze regio ideaal voor een korte vakantie.


Toerisme

Mensen die de vakantieperiode in Nederland willen doorbrengen en graag tijdens de vakantie bovendien er actief op uit willen doen er goed aan zich in de gemeente Landerd te verdiepen. Vooral voor mensen die van fietsen en wandelen houden heeft deze streek meer dan genoeg te bieden.
Voor wandelaars is er het unieke wandelknooppuntennetwerk, in totaal is er circa 150 kilometer aan wandelroutes te vinden, er zijn tientallen knooppunten en u kunt hierdoor zelf uw wandeling samenstellen, en deze aan uw persoonlijke wensen conformeren. Veel toeristen maken hier dan ook gebruik van. Een vakantiewoning reserveren welke dicht bij een wandelroute ligt is trouwens ook mogelijk.
Voor fietsers zijn er ook meer dan voldoende mogelijkheden, de diverse natuurparken dragen hier ook aan bij. Enkele van deze parken zijn natuurgebied de Maashorst, Herperduin en Reekse Bossen. Neem dus uw fiets mee als u besluit een vakantie door te brengen in Landerd.

Plaatsnaam

Landerd

Aantal inwoners

circa 15.000