Mariahout

Mariahout

Plaats in Nederland

Mariahout is een dorp in de provincie Noord-Brabant. Wil je in dit deel van Nederland de vakantie doorbrengen en heb je de voorkeur voor een rustige bestemming zonder allerlei faciliteiten gericht op het toerisme. Dan is deze plaats een prima plek om te verblijven en kun je genieten van een natuurrijke omgeving.
Huur je een vakantiehuisje in Mariahout dan kun je wel binnen het dorp zelf je boodschappen doen. Ook een hapje buiten de deur eten is gewoon mogelijk binnen de dorpsgrenzen.
Ook heeft Mariahout een openluchttheater waar in het zomerseizoen nogal eens voorstellingen worden gegeven. Verder is de focus van de vakantieganger vooral gericht om de omgeving rondom het dorp.


Toerisme

Breng je de vakantie door in Mariahout dan kun je per voet de Heieindsche Loop verkennen. Dit bosgebied ligt gelijk ten noorden van het Brabantse dorp. De omgeving heeft nog meer bosrijke omgeving te bieden en ook zijn er diverse knooppunten via waar je per fiets of voet de omgeving verder kunt ontdekken.
Voor mountainbikers is er de speciaal aangelegde Vresselaarsroute ook nog als extra optie!
Vanaf je vakantieadres in Mariahout kun je de stad Eindhoven eenvoudig bereiken. De lichtstad staat absoluut garant voor een heerlijk dagje uit.
Den Bosch is iets verder gelegen maar per auto ook goed bereikbaar. Tijdens de vakantie kom je erachter dat het prima toeven is in de provincie Noord-Brabant en ook voor het dorp Mariahout gaat dit gegeven zeker op!

Plaatsnaam

Mariahout

Aantal inwoners

circa 1.950