Oisterwijk

Oisterwijk

Plaats in Nederland

Oisterwijk is een toeristisch stadje in provincie Noord-Brabant. Het is een prima plek om een vakantie door te brengen, niet alleen herbergt het zelf de nodige fraaie gebouwen. De echte blikvanger is De Lind, de beschermde stadsgezicht is het kloppende hart van deze plaats. Het is een plein met winkeltjes en horecagelegenheden. In het midden is een kleinschalig park gerealiseerd met een prachtige oude stadspomp. De gebouwen die aan dit martplein liggen doen statig aan en zijn over het algemeen vrij oud. Ook de omgeving van Oisterwijk is zeker de moeite waard. Bij veel Nederlanders is dit deel van Noord-Brabant dan ook een populaire streek om een vakantie door te brengen. In de buurt van Oisterwijk zijn dan ook een aantal vakantieparken te vinden waar u een bungalow kunt huren.


Toerisme

Toeristen die naar Oisterwijk komen voor het doorbrengen van enkele leuke dagen komen niet alleen voor deze plaats zelf. De regio rondom heeft namelijk veel te bieden. Als u bijvoorbeeld een leuke stad wilt bezoeken dan is Den Bosch een echte aanrader. Bijna iedereen die deze stad voor het eerste maal aandoet is positief verrast over het prachtige en bovendien erg gezellige stadscentrum.
Ook de natuurliefhebbers die een vakantiewoning huren in de buurt van Oisterwijk zitten hier prima. De natuur is er diverse en er zijn veel leuke wandel- en fietspaden te vinden voor de actieve recreant. De Oisterwijkse Bossen en Vennen is een prachtig natuurgebied. Ook leuk is om het nabijgelegen Berkel-Enschot te bezoeken, hier kun je bierbrouwerij de Koningshoeven bezoeken, deze brouwen het echte trappistenbier.
Maar u kunt natuurlijk ook voor kiezen om tijdens de vakantie een dagje over de grens gaan, België ligt dichtbij en ook bij onze zuiderburen zijn erg veel leuke dingen te ondernemen als toerist.
Wellicht is Oisterwijk ook wel uw volgende vakantielocatie.

Plaatsnaam

Oisterwijk

Aantal inwoners

circa 20.000