Oosterhout

Oosterhout

Plaats in Nederland

Oosterhout is een stad in Noord-Brabant, het is een stad met veel geschiedenis, mede daarom zijn er prachtige gebouwen te bewonderen. Als u tijdens uw vakantie graag oude architectuur wilt bewonderen dan bent u hier op uw plaats.
Oosterhout is de stad van de zogenaamde zeven slotjes, dit waren in principe een aantal klein kasteeltjes omringd door een parkachtige omgeving. Ook heden ten dage kunt u enkele van deze bouwwerken nog steeds komen bekijken. Het slotje Limburg bijvoorbeeld is verkeerd nog steeds in een prima staat.
Ook het oude centrum van Oosterhout is prachtig, vooral het marktplein is in de zomermaanden erg gezellig met zijn terrassen. Bovendien treft u hier ook de Sint-Jansbasiliek, deze kerk is inmiddels enkele honderden jaren oud en bevat een aantal unieke kenmerken.
Bent u een liefhebber van musea dan kunt u in deze stad ook uw hart ophalen, er is onder andere een speelgoedmuseum en een bakkerijmuseum te vinden in Oosterhout.
En als u er toch bent voor een korte vakantie dan is een avondje theater wellicht ook nog een leuk idee.
Jaarlijks komen er dan ook veel toeristen richting deze regio van Noord-Brabant en huren er hier ook veel vakantiegangers een bungalow op een vakantiepark in de omgeving.


Toerisme

Zoals vermeldt is Oosterhout toeristisch en is het een erg leuke stad om uw tijd door te brengen in de vakantie. Maar ook de verdere omgeving heeft veel te bieden als u overweegt een vakantiewoning te boeken in deze omgeving van Noord-Brabant.
Als u graag een aantal steden wilt bezoeken dan ziet u hier in de goede regio. Een stad als Breda bijvoorbeeld is prima bereikbaar en als u iets langer in de auto wilt zitten kunt u overwegen om af te reizen naar België, hier zou u bijvoorbeeld een dag in Antwerpen kunnen doorbrengen.
Ook voor de recreatieve toerist is er voldoende te doen. Wandelen en fietsen zijn dan ook twee bezigheden die veel vakantiegangers besluiten te doen. Er zijn leuke fietsroutes speciaal voor toeristen te vinden. En in de bossen kunt u heerlijk wandelen tijdens uw vakantie in dit deel van Noord-Brabant.
Ook een gezinsvakantie behoort tot de mogelijkheden want in de regio rondom Oosterhout zijn er enkele vakantieparken te vinden.

Plaatsnaam

Oosterhout

Aantal inwoners

53.500