Ravenstein

Ravenstein

Plaats in Nederland

Ravenstein is gelegen in de kop van Noord-Brabant. Hoewel deze plaats maar enkele duizenden inwoners heeft valt het onder het stadsrecht.
Het gezellige centrum met enkele historische gebouwen leent zich prima voor het maken van een wandeling. Het pittoreske aan het stadscentrum geeft een knus en welkom gevoel. Breng je de vakantie door in Ravenstein dan heb je faciliteiten als restaurants en een supermarkt op loopafstand. Dit maakt het tot een prima plek om te verblijven en de centrale ligging in Nederland is bovendien mooi meegenomen voor mensen die tijdens de vakantie de regio actief willen verkennen.
In Ravenstein zijn enkele particuliere vakantiehuizen te vinden die je een gevoel van thuiskomen zullen geven. 


Toerisme

Als je in Ravenstein de vakantie doorbrengt zal je de eerste dag waarschijnlijk een wandeling door het kleine stadscentrum maken en opvallende gebouwen als het oude raadhuis, de molen en het huis met de trapgevel zien opdoemen. Ook de stadspoorten en de oude grachten geven Ravenstein een eigen karakter.
Maar vermoedelijk wil je meer bekijken dan alleen het stadje zelf en wat zijn de aanraders voor toeristen?
Er zijn in de regio meerdere natuurgebieden te vinden waar je als wandelaar kunt genieten van het buitenleven. Heb je de fiets bij je op vakantie in Noord-Brabant dan kun je kiezen uit meerdere fietsroutes. Wil je tijdens de vakantie in Ravenstein een dagje shoppen dan zijn er twee goede opties waar je uit kunt kiezen. Je kunt een dagje winkelen in de hoofdstad van de provincie Den Bosch ook kun je de grens met Gelderland oversteken en kiezen voor Nijmegen. Alle twee deze steden zijn hoewel totaal verschillend van elkaar beide erg leuk.
De dag kun je dan afsluiten met een heerlijk diner in één van de gezellige restaurants van  Ravenstein.

Plaatsnaam

Ravenstein

Aantal inwoners

circa 3.600