Uden

Uden

Plaats in Nederland

Uden is een stad van redelijke omvang in de provincie Noord-Brabant. Deze regio wordt in toenemende mate bezocht door toeristen. Doorgaans voor het maken van een korte vakantie.
Het aanbod van vakantiehuizen in en rondom Uden is dan ook redelijk te noemen.
De stad is ook wel een bezoekje waard, vooral om enkele oude gebouwen die er nog te zien zijn. Ook kun je hier nog heerlijk rustig winkelen en ook zijn er een aantal restaurants te vinden waar je prima kunt eten voor een redelijke prijs.
In de zomermaanden zijn er wel wat toeristen te vinden in Uden maar niet zoveel dat het hinderlijk begint te worden.


Toerisme

Noord-Brabant is een regio die langzaam maar zeker meer toeristen aan het trekken is. De streek rondom Uden leent zich bijvoorbeeld prima voor een korte vakantie. Als u stedenliefhebber bent dan is een stad als Den Bosch niet te ver weg. Dit is ook een echte aanrader trouwens.
Maar Noord-Brabant is ook een prima regio om actief te bewegen. Vooral fietsen kun je prima. Neem dus je fiets mee naar de vakantiewoning, van hieruit kunt je prachtige tochten maken.
De regio speelt trouwens ook meer in op de vakantiesector. Als toerist kun je hier de vruchten van plukken. Ook een vakantie met het gezin behoort absoluut tot de mogelijkheden want er zijn enkele leuke vakantieparken te vinden die zich specifiek richten op kinderen en jonge mensen.

Plaatsnaam

Uden

Aantal inwoners

circa 35.100