Andijk

Andijk

Plaats in Nederland

Het dorp Andijk behoort tot de provincie Noord-Holland en is populair bij toeristen. Dit komt door zijn prachtige ligging aan het IJsselmeer. Dit maakt het tot een perfecte uitvalbasis voor waterrecreanten. Er zijn dan ook meerdere vakantieparken in deze streek te vinden. Maar ook het dorp Andijk zelf heeft een gezellig karakter en is de moeite waard om eens te bezoeken als u een vakantie in deze regio doorbrengt.
Andijk is vooral in de zomermaanden een populaire bestemming voor mensen die een vakantie in Nederland willen doorbrengen. In de wintermaanden is het er een stuk rustiger.


Toerisme

In de buurt van Andijk zijn er meerder leuke dorpjes om te bezoeken voor de toeristen, toch is het wel zo dat het IJsselmeer de belangrijkste toeristentrekker is. Veel vakantiegangers die hier een vakantiewoning huren nemen dan ook een motorboot of zeilboot mee als ze naar deze regio afreizen. Mede daarom zijn er ook waterrecreanten die besluiten hier een 2de woning aan te kopen en zodoende vaker richting Andijk te kunnen gaan.
Als een van fietsen en/of wandelen houdt dan is deze streek absoluut de moeite waar. Er zijn diverse fiets- en wandelroutes in en rondom Andijk en deze staan garant voor een dagje actief bewegen en tevens genieten.
Goed om te weten is dat er in en rondom Andijk meerdere prima restaurants te vinden zijn. Dus heeft u een dagje geen zin om in uw vakantiehuisje te koken dan is dit een prima alternatief.

Plaatsnaam

Andijk

Aantal inwoners

circa 6.500