Bergen

Bergen

Plaats in Nederland

Als u graag ertussen uit wilt voor een korte vakantie in Nederland dan is het dorp Bergen een prima keuze. Het staat bekend om zijn kunstenaars en het hele jaar door is er dan ook voldoende te zien en doen in Bergen en zijn directe omgeving.
Dit kunstenaarsdorp heeft leuke winkeltjes, galeries en enkele musea. Het centrum is compact, goed beloopbaar en gezellig. Vooral in de zomermaanden wordt dit artistieke dorp overspoelt door vele dagjesmensen. Er zijn diverse hotels te vinden in het dorp Bergen maar het is ook mogelijk om aan de rand van van het kunstenaarsstadje een vakantiehuis te huren. Het is misschien wel het populairste dorp van de provincie Noord-Holland. Dus ontek zelf wat Bergen u allemaal te bieden heeft!


Toerisme

Zoals al geschreven is Bergen een prima locatie voor de vakantieganger, maar ook in de directe omgeving is er voldoende te doen. Als u een dagje aan het strand wilt doorbrengen dan kunt u de fiets of auto pakken en afreizen naar Bergen aan Zee. Dit ligt amper vijf kilometer verderop en hier kunt u als het weer het toelaat heerlijk een dagje genieten van het strandleven. Maar ook in de herfst en wintermaanden is het heerlijk toeven hier en kunt u perfect uitwaaien door het maken van een lange strandwandeling. In de omgeving van het strand kunt u bovendien heerlijk fietsen door de duinen en de bossen. En u bent in een tel weer terug in het gezellige centrum van Bergen.
Het aanbod van vakantiewoningen in Bergen is gelegen tegen de rand van het dorp totaan de kustlijn.
De toeloop van vele kunstenaars vorige eeuw heeft er zelfs voor gezorgd dat er gesproken wordt of de Bergense School. Veelal zijn het schilderijen die van het polderlandschap, kustlijn, strand en zee zijn gemaakt.
Tijdens uw vakakantie kunt u Kunstcentrum Bergen bezoeken. Deze is gelegen aan Plein 7.
Als u van winkelen of cultuur houdt dan is het bezoeken van de stad Alkmaar een prima alternatief. Deze stad trekt veel toeristen en dat is niet niets. Gezellige winkelstraten en leuke horecazaken kenmerken deze stad. En niet te vergeten de kaasmarkt welke in de zomermaanden toeristen van over de hele wereld trekt. Bergen licht min of meer vast aan Alkmaar, dus u kunt zelfs met de fiets het stadscentrum bereiken. Ook een stad als Haarlem of Amsterdam is vanuit Bergen binnen het half uur te bereiken.

Plaatsnaam

Bergen

Aantal inwoners

circa 12.500