De Rijp

De Rijp

Plaats in Nederland

Het dorp De Rijp is centraal gelegen in de provincie Noord-Holland en mede door zijn ligging een populaire plaats om de vakantie door te brengen. Het oude centrum van deze plaats is smullen geblazen voor mensen die van architectuur en oude gebouwen met karakter houden.
Het oude raadhuis van De Rijp met zijn trapgevels is een bouwwerk welke door toeristen veelvuldig gefotografeerd wordt. Volgens veel mensen behoort dit dorp tot de mooiste van Noord-Holland. Het is dan ook mogelijk om een georganiseerde wandeling door de Rijp te maken. Onder begeleiding van een gids wandelt u door de sfeervolle straatjes van deze leuke plaats. Hij of zij kan u leuke wetenswaardigheden vertellen over de diverse gebouwen en de levendige geschiedenis van het leuke De Rijp.


Toerisme

De provincie Noord-Holland staat bekend om zijn veelzijdigheid. Leuke steden, een kustlijn met prachtige stranden en fraaie natuurparken waar je prima kunt wandelen en fietsen. Als je een vakantiewoning hebt gehuurd in de Rijp dan zijn alle bezienswaardigheden prima bereikbaar. Ervan uitgaande dat je natuurlijk de beschikking hebt over een auto!
Voor wandelaars is het natuurpark de Eilandspolder welke dicht bij de Beemster ligt iets wat men niet over mag slaan. Vanuit De Rijp is onze hoofdstad Amsterdam prima bereikbaar en een dagje stad is natuurlijk een leuke afwisseling met de natuur van Noord-Holland. Of doe de Zaanse Schans eens aan met haar wereldberoemde molens aan het water. Ook een dagje strand mag niet ontbreken tijdens de vakantie in De Rijp. Het zandstrand is op loopafstand van het dorp gelegen en vooral in de zomermaanden is het hier uitstekend toeven. 

Plaatsnaam

De Rijp

Aantal inwoners

circa 4.000