Egmond aan den Hoef

Egmond aan den Hoef

Plaats in Nederland

Zoekt u in Noord-Holland een rustig dorp om de vakantie door te brengen maar wilt u niet te ver van zee zitten en de voorkeur hebben voor het bezoeken van leuke dorpjes en steden in de omgeving dan is Egmond aan den Hoef de plek om een vakantiehuis te huren.
In en om het dorp zijn prachtig historische gebouwen te bezichtigen en op enkele minuten rijden ligt het strand al. Verder zijn alle voorzieningen die u als toerist mag verwachten aanwezig in Egmond aan den Hoef. Dit maakt het tot een ideale vakantiebestemming in het westen van Nederland. Noord-Holland is natuurlijk sowieso een prima plek om de vakantie door te brengen maar wil je een rustige uitvalsbasis dan kun is het aan te raden om het aanbod van vakantiewoningen in Egmond aan den Hoef eens te bekijken.


Toerisme

Het westen des lands is natuurlijk een plek waar veel te doen en te zien is. De Noordzee moet u natuurlijk aandoen tijdens de vakantie en ook de hoofstad Amsterdam is natuurlijk een aanrader van formaat. Huurt u een recreatiewoning in Egmond aan den Hoef dan kunt u ook Alkmaar moeilijk overslaan. Het heeft een prachtig centrum en natuurlijk de wereldberoemde kaasmarkt. Nog dichter bij uw vakantiehuis in Egmond aan den Hoef is het kunststadje Bergen te vinden. Dit mag u zeker niet missen. Tijdens de vakantie een dagje genieten aan het strand, op minder dan twee kilometer van het dorp bevindt zich de kustlijn en het hele jaar door heeft het prachtige strand een natuurlijk aantrekkingskracht op toeristen en lokalen. Dus als u de vakantie doorbrengt in Egmond aan de Hoef zult u de stranden toch echt even moeten aandoen.

Plaatsnaam

Egmond aan den Hoef

Aantal inwoners

circa 3.900