Egmond aan Zee

Egmond aan Zee

Plaats in Nederland

Egmond aan Zee is één van de bekendste badplaatsen van de provincie Noord-Holland en in het zomerseizoen is dit dan ook een populaire kustplaats om de vakantie door te brengen.
In vroegere jaren was dit een echt vissersdorp maar heden ten dage is het toerisme de voornaamste inkomstenbron voor de lokale bevolking.
Als je een vakantiewoning hebt geboekt in Egmond aan Zee dat heb je aan faciliteiten dan ook geen gebrek. Er zijn diverse restaurants en barretjes te vinden en ook een supermarkt is uiteraard aanwezig. Het strand is natuurlijk de belangrijkste blikvanger en het strandpaviljoen Bad Egmond is een populaire uitspanning. De eyecatcher van Egmond aan Zee is overigens de vuurtoren Jan van Speijk.  Het is voor toeristen tevens het meest aansprekende gebouw om op de camera vast te leggen.


Toerisme

Wil je de vakantie aan de kust van Nederland doorbrengen dan is Egmond aan Zee op zeker een goede keuze. De centrale ligging in het westen van het land is voor veel mensen een pre en buiten dat is deze plaats met zijn fraaie strand gewoon een prima keuze.
In Egmond aan Zee is er naast een bescheiden aanbod van detailhandel een goede keuze in horecagelegenheden. Ook zijn er enkele musea te vinden.
Verder leuke tips om te bezoeken zijn het iets noordelijker gelegen kunstenaarsplaatsje Bergen. De stad Alkmaar met zijn wereldberoemde kaasmarkt en ook de hoofdstad van ons land Amsterdam is vanuit Egmond aan Zee prima bereikbaar.
Maar vooral het fraaie zandstrand spreekt veel toeristen aan en voor een verblijf in eigen land is dit dan ook een prima alternatief voor de wat grotere badplaatsen.
Huur een vakantiehuis in Egmond aan Zee en geniet van zon, zee en strand in eigen land!

Plaatsnaam

Egmond aan Zee

Aantal inwoners

circa 4.700