Hippolytushoef

Hippolytushoef

Plaats in Nederland

Hippolytushoef is een rustiek dorp welke gelegen is in het westen van Nederland. Om precies te zijn de provincie Noord-Holland. Het oude centrum van deze plaats doet authentiek aan en de aanwezigheid van een aantal oude gebouwen geeft aan dat het hier om een dorp met geschiedenis gaat.
Als u een vakantiehuis heeft gehuurd (of gaat huren) in Hippolytushoef dan is het van belang dat u weet dat er hier weinig middenstand is. Naast kleinschalige detailhandel zijn er ook nog enkele horecagelegenheden waar u een hapje en een drankje kunt nuttigen.
Het aanbod van vakantiewoningen in Hippolytushoef is ook summier en als u de vakantie in of nabij dit Noord-Hollandse dorp wilt doorbrengen is het zaak om op tijd een recreatiewoning te boeken.


Toerisme

Als je in het westen van Nederland de vakantie door wilt brengen dat heb je de garantie dat er in dit deel van het land genoeg te zien en te doen is.
Als je Hippolytushoef aanhoudt als thuisbasis tijdens je vakantie dan kun je van hieruit leuke tripjes de regio inmaken.
Je kunt gaan voor een bezoek aan de kaasstad Alkmaar, afgezien van de tradities en cultuur die je in deze stad tegenkomt is het ook nog een prettig winkelen en kun je hier prima uitgaan.
Maar als je de vakantie in Hippolytushoef doorbrengt dan is ook een dagje Texel iets wat zeker mogelijk is. Door de frequente vaarverbinding met dit Waddeneiland is het goed mogelijk in de morgen een veerpont (al dan niet met auto) naar het eiland te nemen en tegen de avond terug te keren naar je vakantiebestemming in Noord-Holland.
Niet te ver van je vakantieadres in Hippolytushoef zijn ook prachtige natuurparken te vinden of  breng eens een dagje aan één van de zandstranden van de Noordzee door. Wandelaars zullen verrukt zijn dat vanuit Hippolytushoef het Hollands kustpad is te belopen. Deze maakt onderdeel uit van een veel grotere wandelroute die door meerdere landen loopt.

Plaatsnaam

Hippolytushoef

Aantal inwoners

circa 4.500