Hoogwoud

Hoogwoud

Plaats in Nederland

Hoogwoud is een plaats met een inwoneraantal van enkele duizenden op het eerste gezicht geen plek die in je op komt om de vakantie door te brengen. Toch is het door de strategische ligging een optie waar je in ieder geval eens over na kunt denken.
Hoogwoud zelf heeft de belangrijkste voorzieningen voor de toerist wel binnen haar eigen grenzen. Zo is er een supermarkt te vinden en ook een restaurant is aanwezig.
Omgeven door het kenmerkende polderlandschap is een plaats als Hoogwoud een plek die mensen die voor de rust komen aanspreekt. Er zijn enkele recreatiewoningen te vinden die door particulieren aan toeristen te huur worden aangeboden. 


Toerisme

Hoogwoud is een plek van waaruit je tijdens een vakantie perfect de provincie Noord-Holland kunt ontdekken. Rondom de plaats zelf kun je leuk wandelen en ook voor fietsliefhebbers zijn er voldoende mogelijkheden!
Wil je de cirkel rond Hoogwoud wat groter maken dan is het handig om de beschikking over een auto (of motor) te hebben.
Je kunt ervoor kiezen om een dagje Amsterdam te doen, te genieten aan of op het IJsselmeer, het leuke Schoorl of het gezellige Bergen aan te doen. Vanuit je vakantieadres in Hoogwoud zou zelfs een dagje Texel tot de mogelijkheden behoren. Pak vroeg de boot en pak één van de laatste boten richting Den Helder terug. En je hebt een heerlijk dagje uit op ons grootste Waddeneiland.
Huur eens een vakantiewoning in Hoogwoud en geniet van een prachtig stukje eigen land!

Plaatsnaam

Hoogwoud

Aantal inwoners

circa 3.975