Hoorn

Hoorn

Plaats in Nederland

Hoorn is een bekende stad in de provincie Noord-Holland. Vooral bij toeristen zal deze plaats een bekende klank in de oren hebben. En dit is niet zo maar, want er is voor jong en oud meer dan voldoende te beleven. Een vakantie doorbrengen in de buurt van Hoorn is dan ook een prima suggestie en veel mensen doen dit ook daadwerkelijk. In de omgeving zijn dan ook voldoende vakantieparken te vinden.
De stad heeft vele oude gebouwen en ook zijn er diverse standbeelden te vinden. Als u van architectuur en geschiedenis houdt kunt u in Hoorn zich helemaal uitleven. Het heeft een prachtig historisch centrum welke een  bezoekje meer dan waard is.
De populariteit van Hoorn is ook terug te vinden in de huizenprijzen die zijn hier namelijk niet goedkoop. Ook de aanschaf van een tweede woning in deze regio is erg populair en veel mensen uit andere delen van Nederland schaffen hier dan ook een eigen vakantiehuis aan.
Hoorn is natuurlijk ook erg populair door zijn ligging aan het Markermeer en trekt hierdoor veel watertoeristen naar zich toe.


Toerisme

Niet alleen Hoorn is een prachtige stad ook de omgeving van deze in Noord-Holland gelegen plaats is de moeite waard. Bovendien is door zijn ligging goed mogelijk leuke dagtrips te maken naar allerlei activiteiten. Een dagje strand is vanuit uw huisje in Hoorn bijvoorbeeld goed te doen en in de zomermaanden zijn er dan ook veel toeristen die vanuit hun vakantiehuisje dagelijks richting het strand afreizen.
Ook een stad als Amsterdam is prima bereikbaar, maar misschien is Alkaar wel net zo leuk als u in deze regio verblijft. Of het kunstenaarsdorpje Bergen, vooral in de zomermaanden is deze erg toeristisch. Maar vooral erg gezellig. Vanuit Hoorn zijn al deze plaatsen met auto prima bereikbaar.
Ook voor natuurliefhebbers is er voldoende te doen. Fietsen, wandelen of paardrijden. Het is allemaal mogelijk in dit deel van de provincie Noord-Holland.
Breng dus eens een vakantie door in de regio rondom Hoorn, het zal u niet teleurstellen.

Plaatsnaam

Hoorn

Aantal inwoners

circa 65.000