Huizen

Huizen

Plaats in Nederland

Huizen in een dorp in de provincie Noord-Holland en ligt aan het water. Het mag dan ook geen wonder zijn dat deze plaats een vissersachtergrond heeft.
Heden ten dage is dat toch enigszins anders. Huizen maakt onderdeel uit van het Gooi en is van een boerendorp langzaam verandert in een welvarende plaats met verschillende villawijken. Waterrecreatie speelt een voorname rol, dit mede doordat er enkele jachthavens te vinden zijn en ook is er een strand te vinden aan het Gooimeer.
In de zomermaanden zijn er dan ook veel toeristen te vinden in en rondom Huizen. Het wekt dan ook geen bevreemding dat er een groot huuraanbod is van vakantiehuizen in en vooral om het dorp heen.


Toerisme

Zoals hierboven al vermeldt speelt de aanwezigheid van een meer een belangrijke rol in het toerisme van Huizen. Veel dagjesmensen die de plaats aandoen en dit combineren met een boottochtje. Maar er zijn ook mensen die hier een vakantiehuis huren en de boot meenemen en afmeren in één van de haventjes van Huizen.
Als u tijdens uw vakantie is deze regio uitstapjes wilt maken dan is dit ook goed mogelijk. De provincie Flevoland is om de hoek, hier vindt u de ruimte om prachtige fietstochten te maken. Dus leuk te combineren tijdens een vakantie in Huizen.
Als u een cultuurliefhebber bent en ook wel van een stedenbezoek houdt dan is de hoofdstad van Nederland natuurlijk een echte aanrader. Amsterdam heeft toeristen erg veel te beiden. Prachtige oude gebouwen, veel geschiedenis, de typerende grachten en niet te vergeten prachtige musea.
Huizen in Noord-Holland kan dienen als de perfecte uitvalsbasis voor een diverse vakantie.

Plaatsnaam

Huizen

Aantal inwoners