Julianadorp

Julianadorp

Plaats in Nederland

Julianadorp is gelegen in de provincie Noord-Holland. Het is nog een relatief jonge plaats en bestaat nog maar net iets meer dan een eeuw. Het heeft van oorsprong een boerenachtergrond, maar later kwamen er ook veel bollentelers bij die zich vestigden in deze plaats.
De laatste decennia is Julianadorp sterk gegroeid doordat mensen zich hier gingen vestigden en Julianadorp als uitvalsbasis gebruikten voor hun werkzaamheden in één van de omliggende steden. Hierdoor is het in een relatieve korte periode toch een behoorlijke plaats geworden.
Het toerisme in Julianadorp heeft zich ook goed ontwikkeld en is een belangrijke bron van inkomsten voor de regio. Doordat de Noordzee prima te bereiken is maakt het dat veel vakantiegangers deze plaats aandoen. Er zijn in de omgeving dan ook diverse vakantieparken te vinden. Maar ook een afgelegen vakantiehuisje in de duinen van Julianadorp huren behoort nog steeds tot de mogelijkheden.


Toerisme

Julianadorp wordt vooral in het hoogseizoen aangedaan door veel recreanten, dit kunnen mensen zijn die een dagje komen op te genieten van de natuur en de zee. Ook golfliefhebbers kennen deze plaats, er is een prima golfbaan te vinden.
Maar de belangrijkste factor dat mensen hun vakantie doorbrengen in deze regio van Noord-Holland is toch wel de ligging ten opzichte van de zee. In de zomermaanden boeken veel mensen een vakantiehuisje op één van de recreatieparken in de omgeving van Julianadorp. Maar ook in het laagseizoen zijn er veel toeristen die een korte vakantie hier willen doorbrengen en eens lekker willen uitwaaien aan de Noordzee. Deze regio is ook erg populair bij mensen uit Duitsland en elke jaar komen er dan ook veel oosterburen deze kant op. Dus ook daar is Julianadorp steeds bekender geworden.
Doordat de regio zich uitstekend leent voor het maken van een korte vakantie wil het dat er ook vakantiegangers zijn die overgaan tot aankoop van een 2de woning in de streek rondom Julianadorp.

Plaatsnaam

Julianadorp

Aantal inwoners

circa 14.000