Schoorl

Schoorl

Plaats in Nederland

Het dorp Schoorl behoort tot de provincie Noord-Holland is erg populair onder toeristen. Het is dan ook prachtig gelegen vlakbij de Noordzee, maar ook niet te ver van het kunstenaarsdorp Bergen.
Zoek je in het centrum een luxe accommodatie dan is Weideduyn Schoorl absoluut het overwegen waard! Dit is recreëren op een topniveau.
Schoorl herbergt ook enkele fraaie gebouwen, er is bijvoorbeeld een korenmolen te vinden maar ook een oude kerk welke nog in prima staat is. Het dorp is ook een perfecte plek om van hieruit leuke tripjes te maken naar bezienswaardigheden in de provincie. Een vakantiehuis in Schoorl huren is dan ook een prima suggestie.


Toerisme

Als u in deze regio van de provincie Noord-Holland op vakantie gaat dan is het leuk te weten dat dit een schitterende locatie is. Vanaf uw vakantiewoning in Schoorl bent u binnen enkele minuten op het strand en ook het prachtige duingebied is een prima plek om te recreëren. Hier kunt u bijvoorbeeld prachtige wandelingen maken. Waar u ook prachtig actief kunt bewegen is natuurpark de Kerf.
In de zomermaanden treft u de meeste toeristen in de streek rondom Schoorl, vooral de stranden zijn erg populair.
Als u eens een leuke stad wilt bezoeken dan is Alkmaar een prima suggestie. Deze plaats is vooral bekend om zijn kaasmarkt maar het heeft ook prachtige gebouwen en een gezellig stadscentrum te bieden.
U ziet het al er zijn diverse redenen om eens een vakantiehuisje in of nabij Schoorl te huren.

Plaatsnaam

Schoorl

Aantal inwoners

circa 4.850