Twisk

Twisk

Plaats in Nederland

Twisk een dorp in het westen van Nederland. Het heeft een voor toeristen gunstige ligging in de provincie Noord-Holland. De landelijke ligging geeft dit leuke plaatsje zijn eigen karakter en ondanks dat er maar weinig voorzieningen zijn is het toch een leuk dorpje om een vakantie door te brengen.
In Twisk is dan ook een B&B te vinden en aan de rand is er ook een leuk vakantiehuisje te vinden. Voor een supermarkt moet u het nabijgelegen Opperdoes bezoeken maar wilt u een hapje uit eten dan kunt u wel in Twisk terecht. Behalve een goed restaurant is er ook een theetuin in Twisk te vinden. 


Toerisme

De omgeving van Twisk heeft de vakantieganger veel te bieden maar in dit van oorsprong lintdorp heeft zelf ook een leuke toeristentrekker. Namelijk het “Station Twisk” welke vroeger werd aangedaan door de stoomtreinen. Dit kenmerkende gebouw geeft deze plaats in Noord-Holland een eigen identiteit. Ook is het leuk om te weten dat Twisk een beschermd dorpsgezicht heeft en wie een wandeling door de hoofstraat maakt zal over dit feit niet verrast zijn. De nostalgische woningen geven je een goede indruk hoe het hier er vroeger uit heeft gezien.
Twisk wordt ook wel de parel van West-Friesland genoemd en gezien de schoonheid van de omliggende regio is dat toch een hele eervolle bijnaam.
Ook ben je vanuit je vakantieadres in een paar minuten bij het IJsselmeer. In het zomerseizoen brengen veel toeristen in dit deel van Nederland de vakantie door.
Huur een huisje in Twisk er ervaar een prachtig stukje van ons land.

Plaatsnaam

Twisk

Aantal inwoners

circa 1.050